Travišča v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine 2016

Nedeljski naravoslovni izlet po suhih travnikih

V sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine 2016 se konec septembra in v začetku oktobra po celi Sloveniji odvija več različnih dogodkov. En od dogodkov z naslovom Haloze – naravna in kulturna dediščina z roko v roki bo tudi v okolici grada Borl, kjer bomo spoznavali dediščino povezano s travišči/travniki v Halozah.

Na sprehodu po travniku bomo najprej ugotavljali, katera so tradicionalna sezonska opravila haloškega kmeta na travniku, ki so se prenašala iz roda v rod in kakšno krajino oblikujejo. Spoznavali bomo posebnosti rastlinskega in živalskega sveta suhih travišč Haloz. Predstavili bomo tudi razloge za njihovo ogroženost in projekt Life to grassland (Življenje traviščem), s katerim želimo ob sodelovanju kmetov prispevati k ohranjanju suhih travišč tudi na območju Haloz. Po kratkem sprehodu bosta sledili ustvarjalna delavnica izdelovanja metuljev in netopirjev ter igra z žabicami iz kartona.

KJE? Zborno mesto parkirišče pred gradom Borl
KDAJ? Petek, 30. september 2016, med 10. in 12. uro
KAJ? Sprehod in ustvarjalna delavnica za otroke
KDO? veseli pa bomo prav vsakega, ki pride, ne glede na starost

Dogodek je BREZPLAČEN! V primeru dežja dogodek odpade.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas v primeru udeležbe večje skupine prosimo, da nas o tem obvestite na naslov monika.podgorelec@zrsvn.si ali na tel. št. (02) 333 13 77. Najpozneje do 23. 9. 2016.