Travišča smo predstavili na sejmu Narava-Zdravje

Travišča smo predstavili na sejmu Narava-Zdravje

Letos je Zavod RS za varstvo narave (ZRVSN) na sejmu Narava-zdravje nastopili tudi s projektom LIFE TO GRASSLANDS – ohranjaje in upravljanje suhih travišč vzhode Slovenije. Predstavljali smo vsebino projekta, katerega namen je izboljšanje stanja in zagotavljanja dolgoročnega upravljanja suhih travišč na štirih območjih: Haloze, Pohorje, Kum in Gorjanci. S samim ambientom, gradivi in kolegi iz vseh štirih območij smo predstavili območja sama, vsebino in cilje, ki jih želimo doseči tekom projekta.

Pripravili smo za vsakogar nekaj – za najmlajše pobarvanke, za šolajočo mladino in odrasle ankete o poznavanju travišč ter za vse letake o projektu in koledarje, ki so prav tako povezani z njim.

Obisk sejma je bil velik, mnogo obiskovalcev se je ustavilo tudi na naši stojnici. Z nekaterimi smo poklepetali, z drugimi se poglobili v prave razprave. Tudi učitelje in vzgojitelje, ki so prišli skupaj z učenci in dijaki smo še posebej skrbno založili z materiali, ki smo jih za sejem pripravili, ter  jim posredovali čim več informacij. Obiskovalci so izpolnili več kot 120 anket. Naš predstavitveni prostor je obiskala tudi Ministrica za okolje in prostor, ga. Irena Majcen.

slika_MonikaP (20) slika_MonikaP (18)  slika_MonikaP (6) slika_MonikaP (5)