Vabljeni na tradicionalno akcijo čiščenja planj na Pohorju – Grasslands

Tradicionalno čiščenje pohorskih planj

Na območju pohorskih planj se v okviru projekta LIFE Ohranjanje in upravljanje suhih travišč v Vzhodni Sloveniji – LIFE TO GRASSLANDS (Življenje traviščem) izvajajo aktivnosti za revitalizacijo zaraščenih travnih površin.

Tudi letos organiziramo tradicionalno prostovoljno akcijo čiščenja zaraščajočih travišč – planj na Pohorju, ki bo potekala v soboto, dne 22. 9. 2018 s pričetkom ob 9:15 uri.

Že devetič pripravljamo tradicionalno akcijo čiščenja, in sicer v soorganizaciji: Zavod RS za varstvo narave, Občina Zreče, Sklad za naravo Pohorje, Občina Mislinja in Zavod za gozdove Slovenije.

Zbirališče je na Rogli pred Picerijo Planja ob 9:15 uri. Možnost je tudi avtobusnega prevoza do zbirne točke, in sicer je organiziran avtobus  iz Zreč izpred Gasilskega doma v Zrečah ob 8:30 uri. Povratek sledi ob 15.00 uri.

Aktivnost se bo odvijala v okviru projekta LIFE TO GRASSLANDS. Akcija bo predvidoma trajala od 9.30 do 14.00 ure.

Cilj naravovarstvene akcije je povečati obseg in izboljšati kvaliteto travnih površin, ohraniti značilno podobo pohorske krajine in izboljšati življenjske pogoje za ogrožene živali in rastline.

Več informacij v vabilu –2018_VABILO_PA_Pohorje

Prosimo, da svojo udeležbo na prostovoljni akciji potrdite na elektronski naslov info@zrece.eu ali na tel. št. 03/ 757-17-22, 03/ 757-17-27 do četrtka, 20. 9. 2018.

Vljudno vabljeno!