Vabimo vas na delavnico postavitve pašne ograje in prikaz košnje z gorsko kosilnico

krave na paši

Zavod RS za varstvo narave, KGZS Zavod Ptuj in Krajevna skupnost Dobovec vas vabijo na delavnico postavitve pašne ograje ter prikaza košnje z gorsko kosilnico in mulčerjem na kmetiji JELEN v Škofji Riži. Delavnica bo potekala v torek, 22. maja 2018, s pričetkom ob 9. uri (kmetija Jelen, po domače Kovač, na naslovu Škofja Riža 7a, 1423 Dobovec).

Predviden program:

Ura Aktivnost Izvajalec
8.00 – 18.00 Delavnica postavitve pašne ograje dr. Andrej Toplak, strokovni sodelavec iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj
15.00 – 17.00 Prikaz košnje z novo gorsko kosilnico in mulčerjem Predstavniki dobavitelja gorske kosilnice in mulčerja, podjetje Autocommerce d.o.o.

Namen delavnice postavitve pašne ograje je, da se na konkretnem primeru pašnega sistema z vogalnimi sidrišči in vrati praktično prikaže in razloži način postavitve pašne ograje. Pod strokovnim vodstvom se boste lahko tudi sami preizkusili v postavitvi pašne ograje.

S prikazom košnje z gorsko kosilnico in mulčerjem želimo predstaviti tehnične specifikacije gorske kosilnice in mulčerja ter da se uporabnikom omogoči praktični preizkus, ki ga bo vodil ustrezno usposobljen strokovnjak.

Za hrano bo poskrbljeno, zato vas prosimo, da svojo udeležbo sporočite do ponedeljka, 21. 5. 2018 Ljudmili Strahovnik na tel. št. 031 692 552 ali Špeli Volaj na tel. št. 041 933 180.

Vljudno vabljeni!