Vabilo na delavnico prikaza postavitve pašne ograje in sajenje sadnega drevja

jabolka

Zavod RS za varstvo narave, KGZS Zavod Ptuj in PRJ HALO, vas vabijo na delavnico prikaza postavitve pašne ograje. Prikaz postavitve se bo odvijal v petek, 13.4.2018, ob 10. uri, na domačiji HABIČAK (Kokol Stanislav), Pristava 12c, 2282 Cirkulane.

Praktičen prikaz postavitve pašne ograje, bo opravil strokovni sodelavec dr. Andrej Toplak, univ.dipl.inž.zoot., dr.vet.med. iz KGZS Zavoda Ptuj.

Po prikazu postavitve pašne ograje bo na kmetiji Habičak sledila 3. prostovoljna akcija sajenja starih sort sadnega drevja. Za prostovoljno akcijo se zberemo ob 14. uri.

Na začetku prostovoljne akcije bo strokovni delavec iz KGZS Zavoda Ptuj (Srečko Rajh, ing.kmet.) izvedel tudi praktičen prikaz pravilne sadnje sadnega drevja. Potem bomo osvojeno znanje lahko v praksi preizkusili tudi sami. Prosimo vas, da za delo s seboj prinesete tudi lopate, motike in zaščitne rokavice. Akcija bo potekala predvidoma do 18. ure.

Za vse pridne roke bomo zagotovili tudi nekaj za pod zob in simbolično nagrado. Zato vas vljudno naprošamo, da svojo udeležbo do srede, 11.4.2018 sporočite na monika.podgorelec@zrsvn.si ali na tel. št. 02/ 333-13-77.

Vljudno vabljeni!